back to top

Kako zaraditi novac na Tik Toku? 6 načina!


Ako se pitate kako zaraditi novac na Tik Toku, onda ste na pravom mestu! U nastavku donosimo najbolje savete koji će vam pomoći da zaradite svoj prvi novac na ovoj platformi.

Da biste zaradili novac na Tik Toku, morate razviti strategiju koja kombinuje kreativni sadržaj, angažman sa publikom i iskorištavanje različitih monetizacijskih mogućnosti koje platforma nudi.

Zarada novca na TikToku može se ostvariti na nekoliko različitih načina. Evo nekoliko metoda:

 1. TikTok Creator Fund: TikTok nudi fond za kreatore koji plaća korisnicima na osnovu broja pregleda i angažmana. Da biste bili prihvatljivi za ovaj program, morate zadovoljiti određene kriterijume kao što su određeni broj pratilaca i redovno postavljanje sadržaja.
 2. Sponzorstva i partnerstva: Ako imate dovoljno veliku publiku, brendovi mogu biti zainteresovani za partnerstvo sa vama. Ovo može uključivati plaćene postove, promociju proizvoda ili čak dugoročne ugovore o sponzorstvu.
 3. Prodaja proizvoda: Ako imate vlastiti brend ili proizvode, TikTok može biti odlična platforma za njihovu promociju. Možete koristiti svoje video zapise kako biste pokazali svoje proizvode i uputili gledaoce na svoju online prodavnicu.
 4. TikTok Live: Tokom TikTok Live emisija, gledaoci mogu donirati “coins” kao oblik podrške. Ovi “coins” se mogu pretvoriti u pravi novac.
 5. Affiliate marketing: Promoviranjem proizvoda ili usluga i uključivanjem affiliate linkova u svoj profil ili u opise videozapisa, možete zaraditi proviziju od prodaja koje se realizuju preko tih linkova.
 6. Edukativni sadržaj i savetovanje: Ako ste stručnjak u određenoj oblasti, možete koristiti TikTok za deljenje edukativnog sadržaja i privlačenje klijenata za privatno savetovanje ili online kurseve.
kako zaraditi novac na tik toku?
Kako zaraditi novac na Tik Toku?

Važno je napomenuti da uspeh na TikToku zahteva kreativnost, doslednost i sposobnost da se angažuje publika.

Takođe, važno je ostati u toku sa trendovima i prilagođavati svoj sadržaj kako bi bio zanimljiv i relevantan za vašu ciljanu publiku.

Šta je TikTok Creator Fund?

TikTok Creator Fund je inicijativa koju je pokrenuo TikTok s ciljem finansijske podrške svojim kreatorima sadržaja.

Ovaj fond omogućava kreatorima da zarade novac direktno od platforme na osnovu popularnosti i angažmana koji njihov sadržaj ostvaruje.

 • Kriterijumi za prijavu: Da biste se prijavili za TikTok Creator Fund, obično morate ispuniti određene uslove, kao što su minimalan broj pratilaca (često nekoliko desetina hiljada), određena količina pregleda u prethodnom periodu, i morate biti stariji od 18 godina. Takođe, vaš nalog mora biti u skladu sa TikTok zajedničkim smernicama.
 • Način zarade: Zarada kroz Creator Fund zavisi od niza faktora, uključujući broj pregleda, stopu angažmana i autentičnost pregleda. Plaćanja nisu fiksna i mogu se razlikovati od dana do dana.
 • Transparentnost: TikTok se trudi biti transparentan u pogledu toga kako se izračunava kompenzacija, iako precizna formula može biti složena i zasnovana na više promenljivih.
 • Fleksibilnost: Učestvovanje u TikTok Creator Fundu ne ograničava kreatore u radu s drugim brendovima ili na drugim platformama. Također, kreatori zadržavaju prava na svoj sadržaj.
 • Regionalna dostupnost: TikTok Creator Fund je inicijalno bio dostupan samo u određenim regijama, kao što su SAD, Velika Britanija, Francuska, Nemačka, Italija i Španija. Međutim, planovi za proširenje u druge regije su mogući.
kako zaraditi novac na tik toku?
Kako zaraditi novac na Tik Toku?

TikTok Creator Fund predstavlja značajnu priliku za kreatore da monetiziraju svoj rad na platformi, posebno one s velikom i angažovanom publikom. Ipak, važno je biti svestan da prihodi mogu varirati i nisu garantovani.

Kako zaraditi preko TikTok Live?

Zarada novca preko TikTok Live, odnosno uživo emitovanja na TikTok platformi, može se ostvariti na nekoliko načina. Evo detalja:

Tokom live emisije, gledaoci mogu slati “darove” kreatorima kao znak podrške. Ovi darovi su zapravo virtuelni predmeti koje korisnici kupuju unutar aplikacije. Kada kreatori prime darove, oni se mogu pretvoriti u dijamante, a zatim u pravi novac. Vrednost ovih darova varira, a kreatori mogu povući novac putem TikTok-ovog sistema za isplatu.

Ako ste popularni na TikToku, brendovi mogu biti zainteresovani za sponzorisanje vaših live emisija. Ovo može uključivati promociju njihovih proizvoda ili usluga tokom vašeg live streama. Ovakve vrste partnerstava obično se dogovaraju direktno između kreatora i brendova.

kako zaraditi novac na tik toku?
Kako zaraditi novac na Tik Toku?

Ako imate vlastiti posao ili proizvode, live emisije mogu biti odlična prilika za njihovu promociju. Na primer, možete pokazati kako koristiti proizvod, odgovarati na pitanja u vezi s njim i uputiti gledaoce gde ga mogu kupiti.

Ako ste stručnjak u određenom području, možete koristiti TikTok live za održavanje edukativnih sesija, radionica ili čak privatnih konsultacija. Gledaoci mogu plaćati za pristup ovakvim specijaliziranim sadržajima.

Napojnice (Tips): Nedavno je TikTok uveo mogućnost davanja napojnica direktno kreatorima. Gledaoci mogu dati napojnice kreatorima kao oblik podrške, čak i kada nisu u live emisiji.

Za uspeh u zaradi preko TikTok Live, važno je redovno emitovati, graditi snažnu zajednicu pratilaca i pružati sadržaj koji je zanimljiv i vredan gledanja. Angažman s publikom, kao i kreativnost i originalnost, ključni su za privlačenje i zadržavanje gledalaca tokom live emisija.

Preporuka za još članaka:

Drugi čitaju

Možda vas zanima