back to top

Popularni desktop računari

Desktop računari jedan duži period ostavljeni su po strani.

Veća potražnja laptopa zbog njihovog jednostavnog dizajna uzrokovala je manju potražnju desktop računara.

Desktop računari su oduvek imali bolje specifikacije po pitanju brzine i memorije. Također, pojavom mnogih online poslova od kuće i sve većom popularnosti igranja igrica opet su postali popularni desktop računari.

Određeni računari dizajnirani su isključivo za potrebe gejmera, dok neki su idealni za obavljanje svih zadataka online poslova poput dizajniranja, programiranja, uređivanja itd.

U nastavku pogledajte listu popularnih desktop računara i njihovih specifikacija.

Koji su to popularni desktop računari?

Apple iMac

Apple iMac je jedan od najpopularnijih desktop računara na tržištu, poznat po svom elegantnom dizajnu i impresivnim performansama. Evo nekoliko ključnih karakteristika iMac računara:

iMac se ističe svojim tankim, gotovo bezramnim dizajnom. Koristi visokokvalitetne materijale, a njegov prepoznatljiv izgled ga čini atraktivnim dodatkom za bilo koji radni prostor.

Apple iMac dolazi sa visokokvalitetnim Retina ekranima koji nude izuzetnu oštrinu, žive boje i visoku rezoluciju. Ovi ekrani su idealni za profesionalce koji se bave grafičkim dizajnom, video obradom, fotografijom i drugim kreativnim radom.

iMac je opremljen snažnim procesorima, brzim SSD diskovima i visokokvalitetnim grafičkim karticama, što ga čini dovoljno moćnim za zahtevne aplikacije i profesionalnu upotrebu.

iMac koristi Appleov macOS, koji je poznat po svojoj stabilnosti, sigurnosti i intuitivnom korisničkom interfejsu. macOS nudi izvrstan ekosistem aplikacija i besprekornu integraciju sa drugim Apple uređajima.

iMac dolazi sa širokim spektrom portova, uključujući Thunderbolt portove za brz prenos podataka, USB portove, i često Ethernet port za žičnu mrežnu povezivost.

Kao deo Apple ekosistema, iMac se lako integriše sa drugim Apple proizvodima, kao što su iPhone, iPad, Apple Watch, i iCloud, nudeći besprekorno iskustvo korisnika.

iMac je dostupan u različitim veličinama i konfiguracijama, omogućavajući korisnicima da izaberu model koji najbolje odgovara njihovim potrebama i budžetu.

iMac je izbor mnogih profesionalaca, kao i korisnika koji cene kvalitetan dizajn i visoke performanse. Njegova kombinacija elegantnog izgleda, moćnih specifikacija, i pouzdanog operativnog sistema ga čini jednim od najtraženijih desktop računara na tržištu.

popularni desktop računari
Popularni desktop računari – iMac

Dell XPS Tower

Dell XPS Tower je visoko cenjen desktop računar poznat po svojim snažnim performansama i prilagodljivosti. Evo nekoliko ključnih aspekata Dell XPS Tower računara:

Jedna od glavnih prednosti XPS Tower serije je mogućnost konfigurisanja i nadogradnje.

 Korisnici mogu birati između različitih procesora, količina RAM-a, vrsta i kapaciteta skladištenja, kao i grafičkih kartica, što omogućava prilagodbu računara specifičnim potrebama.

Dell XPS Tower dolazi sa snažnim procesorima (često Intel Core i5, i7, ili i9 serije) i visokokvalitetnim grafičkim karticama, što ga čini idealnim za zahtevne zadatke kao što su video obrada, igranje igara, i kompleksni softverski projekti.

Iako nije tako vizuelno upečatljiv kao neki drugi desktop računari, XPS Tower je solidno konstruisan i dizajniran sa fokusom na funkcionalnost. Njegov klasičan dizajn olakšava pristup unutrašnjosti za nadogradnje i održavanje.

Dell XPS Tower je dizajniran da efikasno hladi unutrašnje komponente, što pomaže u očuvanju performansi i smanjenju buke tokom intenzivnog rada.

Ovaj računar nudi bogat izbor portova, uključujući USB 3.1, Thunderbolt 3, HDMI, DisplayPort, i više, što omogućava lako povezivanje sa različitim perifernim uređajima i ekranima.

Dell XPS Tower obično dolazi sa Windows operativnim sistemom, koji je kompatibilan sa širokim spektrom softvera i igara, čineći ga prilagodljivim za različite upotrebe.

Dok su neki modeli XPS Tower računara skupi, posebno oni sa najvišim specifikacijama, generalno nude dobar odnos cene i performansi, čineći ih popularnim izborom među profesionalcima i gejmerima.

Dell XPS Tower je izbor mnogih zbog njegove svestranosti, snažnih performansi i mogućnosti prilagođavanja.

Pogodan je za različite vrste korisnika, od profesionalaca koji zahtevaju snažan radni stroj do entuzijasta za video igre koji traže kvalitetne gaming performanse.

popularni desktop računari
Popularni desktop računari – Dell XPS Tower

HP Envy računar

HP Envy Desktop računari su poznati po svojoj pouzdanosti i solidnim performansama, što ih čini odličnim izborom za širok spektar korisnika, od poslovnih profesionalaca do kućnih korisnika.

Evo nekoliko ključnih karakteristika HP Envy Desktop računara:

HP Envy serija obično ima elegantan i modern dizajn, često sa čistim linijama i profinjenim završnim obradama. Ovi računari su dizajnirani tako da izgledaju dobro na radnom stolu, uz istovremeno očuvanje funkcionalnosti.

HP Envy Desktop računari dolaze sa različitim konfiguracijama, uključujući snažne Intel i AMD procesore, dovoljno RAM memorije za multitasking i brze SSD-ove za skladištenje. Ovo ih čini sposobnim za različite zadatke, uključujući obradu fotografija i video materijala, igranje igara i svakodnevne poslovne aplikacije.

Neki modeli HP Envy računara dolaze sa posvećenim grafičkim karticama, što ih čini pogodnim za grafički intenzivne zadatke kao što su igranje igara, video obrada i CAD aplikacije.

HP Envy računari obično imaju dobar izbor portova, uključujući USB Type-A i Type-C portove, HDMI, često i čitače kartica, što olakšava povezivanje sa različitim perifernim uređajima i eksternim ekranima.

Mnogi modeli omogućavaju laku nadogradnju komponenti kao što su RAM i skladišni prostor, što korisnicima omogućava da prošire svoj sistem kako se menjaju njihove potrebe.

Većina HP Envy Desktop računara dolazi sa Windows operativnim sistemom, koji nudi širok spektar aplikacija i je lako prilagodljiv različitim potrebama korisnika.

HP Envy Desktop računari obično nude dobar odnos cene i performansi, čineći ih privlačnim izborom za korisnike koji traže pouzdan i svestran desktop računar bez prevelikog troška.

Sve u svemu, HP Envy Desktop serija nudi kombinaciju performansi, dizajna i prilagodljivosti, što ih čini popularnim izborom za širok spektar korisnika.

Lenovo ThinkCentre

Lenovo ThinkCentre desktop računari su poznati po svojoj izdržljivosti, efikasnosti i pouzdanosti, što ih čini idealnim izborom za poslovne korisnike i organizacije. Evo nekoliko ključnih karakteristika Lenovo ThinkCentre desktop računara:

ThinkCentre računari su dizajnirani da budu izdržljivi i pouzdani, često s robustnim kućištima koja su otporna na svakodnevnu upotrebu u različitim radnim okruženjima.

Lenovo ThinkCentre serija nudi različite konfiguracije koje mogu uključivati Intel i AMD procesore, pružajući dovoljno snage za poslovne aplikacije, uključujući obradu podataka, multitasking i osnovne grafičke zadatke.

popularni desktop računari
Popularni desktop računari – Lenovo ThinkCentre

Mnogi modeli ThinkCentre serije dolaze u malim ili ultra-kompaktnim kućištima, što ih čini idealnim za radna okruženja s ograničenim prostorom. Ovi računari mogu biti diskretno smešteni na radnom stolu ili montirani iza monitora.

ThinkCentre računari su često dizajnirani s obzirom na energetsku efikasnost, što pomaže smanjenju operativnih troškova i uticaja na okolinu.

Sigurnost je ključna komponenta Lenovo ThinkCentre računara, s funkcijama kao što su enkripcija podataka, napredna zaštita od virusa i malware-a, i opcije za sigurno upravljanje udaljenim uređajima.

Ovi računari obično dolaze s raznovrsnim opcijama povezivanja, uključujući više USB portova, Ethernet, Wi-Fi, i ponekad integrirane opcije za Bluetooth.

Iako su neki modeli kompaktni, mnogi ThinkCentre računari omogućavaju određeni stepen prilagodljivosti i nadogradnje, omogućavajući korisnicima da prošire ili unaprede RAM, skladišni prostor i druge komponente.

Većina ThinkCentre računara dolazi s Windows operativnim sistemom, koji je standard u mnogim poslovnim okruženjima.

Lenovo ThinkCentre računari su cenjeni zbog svoje pouzdanosti i efikasnosti, čineći ih popularnim izborom u korporativnim i vladinim sektorima, kao i među malim i srednjim preduzećima.

Njihova sposobnost da se nose sa zahtevima poslovnog okruženja, uz pružanje stabilnosti i sigurnosti, čini ih odličnim izborom za profesionalce.

Microsoft Surface Studio

Microsoft Surface Studio je vrhunski all-in-one desktop računar, dizajniran posebno za profesionalce u kreativnim industrijama kao što su grafički dizajneri, arhitekti, i profesionalci u video i audio produkciji. Evo nekih ključnih specifikacija Microsoft Surface Studio računara:

Jedna od najistaknutijih karakteristika Surface Studio-a je njegov veliki i visokokvalitetni PixelSense ekran. Ekrani su obično visoke rezolucije, sa izuzetnom oštrinom, živim bojama i podrškom za olovku i dodir, što ih čini idealnim za detaljan grafički rad.

Surface Studio modeli obično koriste snažne Intelove procesore, često i7 serije, koji pružaju dovoljno snage za zahtevne aplikacije i multitasking.

Opremljeni su kvalitetnim grafičkim karticama, često od NVIDIA, što omogućava glatko rukovanje grafički intenzivnim zadacima kao što su 3D modelovanje, video obrada i napredne grafičke aplikacije.

Surface Studio računari dolaze s velikom količinom RAM-a, što omogućava efikasan rad s više aplikacija istovremeno. Takođe, imaju brze SSD-ove za skladištenje, što doprinosi brzom pokretanju sistema i aplikacija.

Surface Studio je poznat po svom elegantnom, modernom dizajnu, s tankim ekranom i minimalističkim postoljem. Ekrani su često podesivi, omogućavajući korisnicima da ih koriste kao tradicionalne monitore ili ih nagnu za direktniji rad sa olovkom ili dodirima.

Uključuje više USB portova, uključujući USB-C, kao i standardne portove kao što su Ethernet, Wi-Fi i Bluetooth za bežičnu povezivost.

Surface Studio često dolazi s dodacima kao što su Surface Pen (olovka) i Surface Dial, koji pružaju dodatne mogućnosti interakcije i produktivnosti za kreativne profesionalce.

Ovi računari dolaze s Microsoft Windows operativnim sistemom, koji pruža širok spektar kompatibilnih aplikacija i integraciju s drugim Microsoft proizvodima i uslugama.

Microsoft Surface Studio je namenjen profesionalcima koji traže vrhunske performanse, izvanredan ekran i inovativne funkcije za kreativni rad.

Njegov fokus na dizajn i funkcionalnost ga čini jednim od najpoželjnijih desktop računara za kreativne industrije.

Preporučujemo da pročitate:

Drugi čitaju

Možda vas zanima