back to top

Slavni glumci koji znaju borilačke veštine i u stvarnom životu (VIDEO)

Borilačke veštine iziskuju mnogo godina posvećenosti i treninga, a nivo kondicije i spreme koji je neophodan za profesionalno takmičenje ni malo nije lako dostići.

Bokserski treninzi koje je Biber imao sa čuvenim Flojdom Mejvederom i činjenica da je Kruz u srednjoj školi trenirao rvanje ipak nisu ni blizu neophodnih kvalifikacija za takmičenje na profesionalnom nivou.

Međutim, postoji nekoliko poznatih ličnosti koje poseduju veštine neophodne za ulazak u ring i verujemo da ćete za neke od njih biti vrlo iznenađeni.

borilačke veštine
Slavni glumci koji znaju borilačke veštine i u stvarnom životu (VIDEO)

Vesli Snajps

Poznat je po ulogama u filmovima kao što su Blade, Demolition Man i The Expendables. Vesli Snajps je među glavnim akcionim herojima još od 90-ih i u svojim brojnim ulogama demonstrirao je različite borilačke veštine.

Snajps trenira borilačke veštine od detinjstva i ima crni pojas 5. stepena u Šotokan karateu, 2. stepen crnog pojasa u Hapkidou, a takođe trenira brazilski džiu-džicu (BJJ), Kung Fu i Kapueru. Da, on definitivno ume da se potuče.

Demi Lovato

Pevačica, tekstopisac i pop zvezda Demi Lovato, poznata po svojim hitovima „Sorry Not Sorry“, „Give Your Heart a Break“ i „This Is Me“, ima ženstven i blistav osmeh  klasične pop superzvezde, ali ne dozvolite da vas njen pitomi osmeh zavara.

Demi je svoj zvezdani status dokazala i na stručnjačama i to odavno. Naime, Lovato već neko vreme strastveno trenira brazilski džiu-džicu i opremljena je tehničkim znanjem kako da vas uguši ili zavrne ruku ako joj se previše približite.

Kris Hemsvort

On je ‘Bog groma’ na velikom platnu, ima bicepse veličine fudbalske lopte i fanatično trenira da bi dostigao formu superheroja.

Kris Hemsvort provodi sate i sate trenirajući u teretani kako bi bolje odigrao svoju kultnu filmsku ulogu superheroja „Tora“. Ali osim što je fanatik za zdravlje i fitnes, Hemsvort je takođe veliki obožavalac mešovitih borilačkih veština (MMA).

Hemsvort borilačke treninge redovno kombinuje sa klasičnim treninzima, a kada oseti potrebu da oslobodi Torov bes na strunjačama, najčešće praktikuje Muay Thai tajlandski boks.

Henri Kavil

Na velikom platnu on glumi ljupkog tipa koji nosi donji veš preko pantalona, ima ogromno slovo „S“ na grudima, može da se vrti u vazduhu i ispaljuje laserske zrake iz očiju.

Henri Kavil je možda najbolji Supermen kojeg smo do sada imali i zahvaljući njegovoj nadljudskoj snazi loši momci nemaju nikakve šanse. Ali to ne znači da ne ume da se potuče i u stvarnom životu.

Kavil takođe entuzijastično trenira brazilski džiu-džicu i na taj način održava svoju besprekornu fizičku formu, ali i usavršava svoja znanja o tzv. ‘grappling’ tehnikama.

borilačke veštine
Slavni glumci koji znaju borilačke veštine i u stvarnom životu (VIDEO)

Idris Elba

Poznat po ulozi Hajmdala u filmu Thor: Ragnarok i Brikstona u predstojećem holivudskom blokbasteru Fast & Furious: Hobbs & Shav, Idris Elba je oličenje akcione zvezde sa isklesanom građom, opakim izrazom lica i još opasnijim pokretima.

Pitate se kako se tako dobro bori na ekranu? Možda zato što je Elba legitimni kik bokser koji je imao nekoliko profesionalnih borbi. Tu drugu stranu svoje ličnosti Elba razotkriva u dokumentarcu ‘Idris Elba: Fighter’.

Ešton Kučer

Za mnoge obožavaoce on je samo Kelso iz serije “Lude 70-e”, ali Ešton Kučer je više od komedijaša lepog lica. On je takođe i majstor brazilskog džiu-džicua, već nekoliko godina usavršava svoje veštine i nosilac je ljubičastog pojasa.

Zapravo, on je tako dobar da svetski šampion u greplingu i nosilac crnog pojasa 8. stepena Rigan Makado tvrdi da bi Kučer pobedio Konora Mekgregora u direktnom grepling takmičenju.

borilačke veštine
Slavni glumci koji znaju borilačke veštine i u stvarnom životu (VIDEO)

Mario Lopez

Njegova glumačka karijera je uzletela kada je dobio ulogu A.C. Slejtera u seriji ‘Zvono kao spas’, a zatim se ubrzo okušao u svetu mešovitih borilačkih veština i boksa. Mario Lopez je stekao svoju zategnutu liniju rvanjem i igranjem fudbala u srednjoj školi, ali je uspeo da održi kondiciju trenirajući boks i brazilski džiu-džicu.

Na ovom snimku Lopez se vidi u sparingu sa meksičkim velikanom boksa Canelom Alvarezom i čini se da se dosta dobro držao.

Džejson Stetam

Jedan od najplodnijih akcionih heroja današnjice, Džejson Stetam, uglavnom deli batine na velikom platnu – bilo da je dobar ili loš momak. Zvezda filmova kao što su “Transporter”, “The Expendables” i “Fast & Furious”, Stetamove sekvence borbe na ekranu su tako realistične jer on zapravo zna kako se to radi.

Stetam trenira različite borilačke discipline od brazilskog džiu-džicua preko kik-boksa do boksa i rvanja. Baš kao i njegovi likovi u filmovima, Stetam je u stanju da se suprotstavi svakome ko mu stane na put.

Preporučujemo da pročitate:

Drugi čitaju

Možda vas zanima