back to top

Kako se rešiti impotencije! 3 magične biljke za seksualnu renesansu

Kako se rešiti impotencije? Impotencija, poznata i kao erektilna disfunkcija, je stanje u kojem muškarac ima poteškoća u postizanju ili održavanju erekcije dovoljne za zadovoljavajući seksualni odnos.

Važno je napomenuti da impotencija može biti posljedica različitih uzroka, uključujući fizičke i emocionalne faktore.

Pre nego što razmislite o lečenju, preporučuje se konzultacija sa stručnjakom za seksualno zdravlje ili urologom kako biste utvrdili uzrok vaših problema i dobili odgovarajući savet.

Evo nekoliko mogućih pristupa liječenju impotencije:

Promjene u načinu života:

Redovita telesna aktivnost: Vežbanje može poboljšati cirkulaciju krvi i pomoći u održavanju seksualnog zdravlja.

Zdrava prehrana: Uravnotežena prehrana koja podržava opće zdravlje, plodnost muškaraca i cirkulaciju može biti korisna.

Prestanak pušenja i smanjenje konzumacije alkohola: Pušenje i prekomerna konzumacija alkohola mogu negativno utecati na seksualno zdravlje.

Psihološka podrška: Razgovor s terapeutom ili seksualnim savetnikom može pomoći u rešavanju emocionalnih faktora koji mogu doprineti impotenciji, kao što su stres, anksioznost ili depresija.

Terapija lekovima: Lekovi mogu pomoći povećati protok krvi u penisu i poboljšati erekciju. Međutim, trebate se konzultirati s lečnikom pre uzimanja ovih lekova, jer mogu imati nuspojave i interakcije s drugim lekovima.

Terapija vakuumskim uređajem: Vakuumski uređaji stvaraju vakuum oko penisa kako bi potaknuli protok krvi i stvaranje erekcije. Ovo je neinvazivna metoda.

Injekcije u penis: Injekcije lijekova izravno u penis mogu pomoći postizanju erekcije.

Kirurški zahvati: U nekim slučajevima, kirurški zahvati, poput implantata penisa, mogu biti razmatrani kao opcija kada druge metode lečenja nisu učinkovite.

Važno je napomenuti da je impotencija često tretirana i da postoje brojne opcije dostupne za pomoć muškarcima koji se suočavaju s ovim problemom.

Prvi korak je konzultirati se s lečnikom kako biste dobili dijagnozu i individualno prilagođen plan lečenja.

Otvorena komunikacija s partnerom i stručnjacima za seksualno zdravlje također može biti od velike pomoći u rešavanju impotencije.

kako se rešiti impotencije
Kako se rešiti impotencije?

3 magične biljke zbog kojih ćete doživeti seksualnu renesansu

Napretkom medicine mnoge bolesti su iskorenjene, a mnogi sindromi i nedostaci se uspešno mogu lečiti i tretirati posredstvom različitih suplemenata.

Suplementi se danas koriste za neverovatan spektar različitih stanja i za sasvim različite potrebe, a mnogi se baziraju na biljnim sastojcima, tradicionalnim receptima i biljkama.

Poslednjih godina i na našem tržištu pojavile su se biljke sa Dalekog ili Bliskog istoka, iz Sibira, Južne Amerike ili Aljaske.

Prosto, toliko toga se već može pronaći, toliko se toga reklamira, a koliko ove biljke upakovane u kapsule zaista pozitvno mogu delovati na zdravlje muškarca, a samim tim i na njegovu potenciju i dalje se otkriva i dokazuje.

Mnogi se slažu da se treba savetovati sa stručnim licima pre nego se započne sa ispijanjem tih suplemenata.

Koje su to biljke za koje postoje dokazi da poboljšavaju libido i koje pozitvno rešavaju probleme erektilne disfunckije?

Maka

Ova biljka zapravo je koren koji originalno potiče i može se naći u Peruu, na padinama i vrhovima južnoameričkih Anda.

U tradicionalnim kulturama i plemenima koja su naseljavala ovo područje maka je oduvek važila za biljku koja podstiče seksualni nagon, da bi u modernije vreme istraživači potkovani tim predznanjem pokušali da otkriju tajnu koju za sobom vuče ova mistična i vrlo moćna biljka.

Peruanska maka za potenciju čini čuda, što dokazuju višegodišnja ispitivanja i ispovesti zadovoljnih korisnika, ali ona može imati i druge benefite poput rešavanja disbalansa hormona što takođe pozitivno deluje na seksualnu energiju i potenciju kako kod žena tako i kod muškaraca.

Takođe, ova “zlatna” biljka kontinuiranom konzumacijom osim impotencije uspešno rešava i poboljšava raspoloženje, smanjuje anksioznosti i ublažava simptome depresije.

kako se rešiti impotencije
Kako se rešiti impotencije – najbolji saveti

Damiana

Damiana ili Damjana je biljka koja se smatra prirodnim stimulansom koji utiče na seksualnu želju, izdržljivost i povećan energetski nivo što osim u seksualnom smislu može pozitvno uticati i kod osoba koje se bore sa depresijom.

Predivan žuti cvet koji cveta iz ove žbunaste biljke svoje stanište ima u Meksiku i ostatku Centralne Amerike.

Damiana je u različitim studijama pokazala pozitivne rezultate na seksualnu želju i zadovoljstvo mušakaraca i žena.

U jednoj studiji je čak 74 odsto žena koje su uzimale suplement prijavilo vidno poboljšanje ukupnog seksualnog zadovoljstva, ali se i dalje istražuje kako bi se otkrile sve prednosti koje ova biljka pruža onima koji je konzumiraju kroz tablete.

Ašvaganda

Još jedna iz reda mističnih biljaka sa moćnim afrodizijskim karakteristikama koja se originalno može pronaći u Indiji, delovima Afrike, kao i na Bliskom istoku.

Ašvaganda podstiče cirkulaciju krvi, čime stimuliše pojačanu energiju, a samim tim i osnažuje libido, ali korisna je i u ublažavanju i amortizaciji stresa.

Jedna studija koja je sprovedena na 64 osobe pokazala je da su oni koji su na dnevnoj bazi konzumirali oko 600 miligrama ekstrakta korena ašvagande, tokom 60 dana, osetili značajan pad nivoa kortizola, što je dokazano i rezultatima krvi.

Ako se zna da je stres možda i najveći neprijatelj kvalitetnog seksualnog života, onda je i ovo dejstvo ašvagande pogodno za poboljšanje potencije i nivoa seksualnog uzbuđenja.

Takođe, ašvaganda povećava nivo testosterona što je dokazano u još jednoj studiji u kojoj je učešće uzelo 60 muškaraca.

Oni su u organizam unosili 5.000 miligrama korena ašvagande dnevno tokom tri meseca, što je ne samo da je dovelo do osetnog pada nivoa kortizola uzrokovanog stresom, već se i nivo testosterona umnogome podigao i došlo je do poboljšanja kvaliteta sperme.

kako se rešiti impotencije
Kako se rešiti impotencije?

Kako izabrati pravu biljku i kako je dozirati?

Različite biljke mogu imati različite efekte na različite ljude. Ovo je prvo i osnovno pravilo koje uvek valja imati na umu, a efekti će biti najuočljiviji ukoliko se suplement bude dosledno i redovno uzimao u preporučenim dozama.

Takođe, mnogi suplementi kombinuju gorespomenute biljke zajedno sa danas popularnim CBD-om, koji ima umirujuće dejstvo.

Što se tiče količine i doziranja, to osim što zavisi od preporučene doze koja se gotovo uvek navodi na pakovanju, zavisi i od godina, tipa građe, gojaznosti, kvaliteta sna i mnogih drugih faktora.

Doslednost je bitna kako u životu, tako i u borbi protiv erektilne disfunkcije.

Važno je ponoviti: Ukoliko imate neke pridodate dijagnoze, osnovne bolesti ili ukoliko već pijete druge lekove, pre početka konzumacije ovih stimulansa obavezno se posavetujete sa svojim izabranim lekarom.

Preporučujemo da pročitate:

Drugi čitaju

Možda vas zanima